Jezero Seniors Open – Osijek 2019.

U organizaciji Tenis kluba Jezero i Hrvatskog teniskog saveza veterana (HTSV) tijekom proteklog vikenda, 23. i 24. veljače 2019., na terenima TK Jezero u Kupskoj ulici u Osijeku održano je dvoransko prvenstvo „JEZERO SENIORS OPEN – OSIJEK 2019“.

promovirajte teniski klub

Na prvenstvu je sudjelovalo čak 96 tenisača rekreativaca, i to u tri kategorije; +30, +35 i +45 godina, a odigran je i tzv. utješni turnir. Teniski klub Jezero raspolaže s pet teniskih terena pod grijanim balonima, što je omogućilo održavanje tako velikog broja mečeva u samo dva dana.

tk jezero seniors open

Natjecanje su počela u subotu eliminacijskim mečevima, a u nedjelju su održani završni susreti i finalni mečevi. Pobjedničke pehare tako su osvojili Damir Novaković koji je u finalu kategorije +30 rezultatom 6:3 i 6:3 pobijedio Tomislava Nedića.

Igor Koščak je dramatičnom meču pobijedio Olivera Jankovića (6:2, 3:6, 10:5) u finalnom meču kategorije +35, dok je rezultatom 7:5 i 6:4 Dragan Gladić bio uspješniji od Željka Vrgoča u finalu kategorije +45.

Na kraju, najbolji tenisač na Utješnom turniru bio je Zrinko Majsterić koji je pobijedio Stjepana Miškića rezultatom 7:3.

tk jezero

– Iako je ovo je prvi turnir nacionalnog ranga 2 u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza veterana i Tenis Klub Jezero na terenima našeg kluba, imali smo zaista dobar odaziv tenisača rekreativaca, čak je bilo i nekoliko stranaca pa je turnir imao i međunarodno obilježje.

Kao organizatori natjecanja zadovoljni smo kvalitetom mečeva i korektnim sportskim nadmetanjem teniskih rekreativaca, na čemu im zahvaljujem.

Vjerujem da su zadovoljni i svi natjecatelji te da se vidimo na sljedećem turniru, a naravno prije toga i na redovitim rekreacijama – ističe Vlatka Garac, direktorica turnira „JEZERO SENIORS OPEN – OSIJEK 2019“ te dodaje kako Tenis klub Jezero i ove godine nastavlja s organiziranje tzv. piramida, najmasovnijeg natjecanja članova tenisača rekreativaca na području Slavonije i Baranje koje se već desetak godina održava na terenima u osječkoj Kupskoj ulici.

teniski klub osijek jezero

Upravo je u tijeku Zimska piramida, a sve informacije za zainteresirane tenisače mogu se naći na Facebook stranici Tenis kluba Jezero.

Pobjednici i finalisti po kategorijama:

+30

Damir Novaković – Tomislav Nedić (6:3 i 6:3)

+35

Igor Koščak – Oliver Janković (6:2, 3:6, 10:5)

+45

Dragan Gladić – Željko Vrgoč (7:5 i 6:4)

Utješni turnir

Zrinko Majsterić i Stjepan Miškić (7:3)

jezero seniors open 2019

Teniski kutak

Imaš teniskog znanja i misliš da možeš složiti tekst? Javi nam se.