Predstavljanje mladih talenata – Mili Poljičak

Nakon Dine i Duje, došao je red i na Milija. Još jedan iz generacije mladih tenisača koji pokazuju veliki potencijal, a dolaze iz Splita.

promovirajte teniski klub

Mili, koliko dugo već treniraš tenis te u kojem klubu si trenutno?

Tenis treniram od 6 godine, trenutno sam član TK Pomak ali treniram na Bačvicama u dijelu koji se zove Baterijelo (metropola).

mili poljičak split

U devetom mjesecu prošle godine dobio si nagradu „Dražen Petrović“ u kategoriji najveća nada hrvatskog sporta? Jesi li se nadao ovoj nagradi ili te totalno iznenadilo?

Po svojim prikazanim igrama zaslužio sam tu nagradu, ali nisam znao kakva je konkurencija u drugim sportovima, tako da mi je i bilo pomalo iznenađujuće.

Teniska sezona je tek započela. Kakvi su ti trenutni rezultati i planovi za ovu sezonu?

Sezona je počela odlično, odmah početkom godine osvojio sam svoj prvi ITF turnir u Širokom Brijegu. Morao sam nažalost predati meč na državnom prvenstvu do 16 godina radi ozljede (parcijalna ruptura mišića podlaktice desne ruke), i propustiti TE Winter Cup U-16, ali upravo sam se opravio i nastavljam dalje.

tenisač mili poljičak

Planovi su mi odigrati prvenstveno što više ITF turnira kako bi poboljšao svoj ranking na ITF listi, a pokušat ću odigrati (koliko mi škola dopusti) i TE-U16 turnire kako bi ostao među 10 najboljih do 16 godina u Europi.

Na kojoj podlozi najviše voliš igrati? Koji turniri su ti ostali u najboljem sjećanju?

Kad me pitaju koju podlogu preferiram kažem da mi je svejedno, ali kad bi baš morao birati odabrao bi hard-court.

U najboljem sjećanju mi je ostalo pojedinačno Europsko prvenstvo do 14 godina na kojem sam došao do finala singla i osvojio parove, te Europsko ekipno dvoransko prvenstvo do 14 godina na kojem smo podigli krunu Europskih prvaka.

Vjerujem kako i sam dosta pratiš mečeve s ATP i WTA Toura. Koji su ti igrači najdraži i zašto?

Pratim dosta ATP mečeva nešto manje WTA, ali kada sve usporedim dođe sve na isto.

mili poljičak hrvatski tenisač

Najdraži igrač mi je Nadal, a uzor mi je moj sugrađanin Mate Pavić zbog kojeg sam jednim dijelom i počeo trenirati tenis i zato što sam od svog prvog teniskog koraka u rukama njegovog oca Jakova Pavića.

Za kraj reci nam malo više o sebi. U koju srednju školu ideš, kako provodiš slobodno vrijeme (kad ga uhvatiš)

Idem u osnovnu školu Pojišan na Bačvicama. Kada uhvatim slobodnog vremena izađem vanka sa prijateljima, a znam otići odigrat i na balun i košarku.

pratite tennis_hr na instagramu

Teniski kutak

Imaš teniskog znanja i misliš da možeš složiti tekst? Javi nam se.