Predstavljanje mladih talenata – Milica Bojić

Uz Ivana Karla Bana koji je osvojio naslov u muškoj konkurenciji, red je i da predstavimo prvakinju u ženskoj konkurenciji, a to je Milica Bojić iz teniskog kluba Top Spin.

milica bojić teniska igračica

Milice, čestitke na osvajanju naslova juniorske prvakinje. Jesi li očekivala ovakav uspjeh?

Hvala Vam na čestitkama za osvajanje Državnog juniorskog prvenstva. Očekivala sam da mogu otići do kraja, jer sam u zadnje vrijeme dobro trenirala i jako dobro se osjećala na terenu.

Trudila sam se fokusirati na svaki meč pojedinačno i rezultat je sam došao.

promovirajte teniski klub

Kada sam te kontaktirao vezano uz intervju, rekla si da se spremaš za turnir u Njemačkoj. Pa kako je prošao turnir te nam malo ispričaj i o tvojim planovima za ovu sezonu?

Danas igram polufinale u Njemačkoj. U planu mi je sljedeći turnir treće kategorije u Slovačkoj i nakon toga dva turnira u Maroku.

U drugoj polovini godine planiram, pored juniorskih turnira, da igram na turnirima iz kategorije ITF 15000.

juniorska prvakinja hrvatske

Članica si Top Spina. Koliko dugo si već u tom klubu te kada si uopće krenila trenirati tenis?

Prije dvije godine sam doselila iz Banjaluke u Zagreb i tad sam se učlanila u klub Top Spin. Inače tenis igram od svoje šeste godine.

Vjerujem kako dosta pratiš WTA i ATP mečeve pa nam reci koje igračice i igrači su ti najdraži. Imaš li nekog teniskog idola?

Kod muških tenisača uzor mi je Novak Đoković, a od mlađih Borna Ćorić. Kod tenisačica sa WTA liste mi je uzor Osaka. Sviđa mi se njena igra i iz njenih mečeva dosta učim i pokušavam nešto prenijeti i u svoju igru.

Možda ćemo u budućnosti moći gledati tvoje mečeve na televiziji, pa nam dok čekamo reci kakav si tip igrača i na kojoj podlozi se osjećaš najbolje?

Možda bih sebe mogla nazvati all around igračicom, ali preferiram agresivnu igru pa bih malu prednost dala brzim podlogama.

Milica Bojić tenis

Za kraj jedno ne-tenisko pitanje. Tenis je dosta zahtjevan sport koji ne nudi baš previše prilika za neko slobodno vrijeme. Kad uhvatiš slobodnog vremena, što voliš raditi?

Slobodno vrijeme volim provoditi sa svojom obitelji, a pogotovo sa sestrom Tijanom. Također volim slušati glazbu i gledati filmove.

Hvala Milici na izdvojenom vremenu, a nju možete zapratiti na Instagramu i pratiti njene teniske avanture.

https://www.instagram.com/_milica_bojic_/

pratite tennis_hr na instagramu

Teniski kutak

Imaš teniskog znanja i misliš da možeš složiti tekst? Javi nam se.