Pridruži se grupi Teniski kutak

Predstavljanje mladih talenata – Nika Svetec

Korona je popustila, tenisači i tenisačice se polako vraćaju treninzima, a mi smo odlučili upoznati vas sa mladom hrvatskom tenisačicom Nikom Svetec.

Nika, koliko dugo si u tenisu i članica si kojeg teniskog kluba?

Tenis treniram od 7 godine. Članica sam Teniskog kluba Varaždin 1181.

Neizostavno pitanje ovih dana je trenutna situacija u svijetu, a samim time i u sportu. Pa, kako si provela vrijeme bez tenisa i mogućnosti treniranja?

Nije bilo lako bez tenisa. U početku sam formu održavala treninzima kod kuće koliko je to bilo moguće. Kasnije kad su mjere malo popustile puno sam trčala i radila kondicijske treninge na otvorenom.

svetec nika tenis

Trenutno si 1. seniorka Hrvatske na HTS rang listi, a i početkom godine na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske si ostvarila zapažene rezultate.  Jesi li očekivala tako dobre rezultate?

Nisam očekivala tako dobre rezultate jer sam krajem prošle i početkom ove godine imala ozljedu koljena pa nisam bila u mogućnosti trenirati. Na kraju je ipak sve odlično završilo i jako sam sretna zbog toga.

Kakvi su planovi bili za ovu sezonu? Doduše, oni su trenutno stopirani, ali ako bude nastavka igranja, kako ćeš provesti ostatak sezone?

Sredinom lipnja kreću prva natjecanja. Prvo što ću igrati je momčadsko prvenstvo Hrvatske za seniorke. U Hrvatskoj ću još odigrati pojedinačno prvenstvo koje će se održati u kolovozu, a plan igranja na međunarodnim turnirima napravit ću kad ITF objavi kalendar.

Trenutno se pripremam za polaganje mature i upis na Kineziološki fakultet u Zagrebu.

U par rečenica nam opiši kakav si tip igračice.

Prije sam igrala dosta defanzivnije, no zadnjih godinu dana sam napravila tranziciju u igri te sada igram više iz terena i napadački. Mogu reći da mi je backhand bolji udarac od forehanda.

Najviše volim igrati na zemlji jer volim duže izmjene, a smatram da sam fizički dobro pripremljena i odgovaraju mi duži mečevi. Na zemljanoj podlozi osjećam se najugodnije.

Čije teniske mečeve najviše voliš gledati? Od kojeg tenisača/ice najviše učiš?

Najdraži tenisač mi je Rafael Nadal. Volim gledati njegove mečeve zbog njegove borbenosti i mentalne snage. Također volim pogledati mečeve Felixa Auger-Aliassima zbog njegovog kretanja i rada nogu.

Od tenisačica najdraža mi je Simona Halep i jako mi se sviđa njezin stil igre.

pratite tennis_hr na instagramu

Imaš teniskog znanja i misliš da možeš složiti tekst? Javi nam se.