Teniski intervju – 24Sata tenisa

Sjeli smo popričati ovako virtualno s još jednom teniskom stranicom, a to je 24Sata tenisa. Stranica koja postoji od kolovoza prošle godine, ali i stranica kojoj se dogodila prava katastrofa.

promovirajte teniski klub

Riječ je o tome da je stranicu netko prijavio te ju je Facebook obrisao.

Pričali smo prošle godine preko poruka kad ti se to dogodilo. Kad se sjetim koliko sam truda uložio u svoju stranicu, poludio bi da mi se tako nešto dogodi. Kako si to preživio i jesi li ikad dobio neki odgovor od Facebooka?

Prije nego počnem odgovarati na pitanja htio bi reći kako mi je čast uopće biti u toj poziciji i želio bih vam se zahvaliti na javljanju.

Jesam, a riječ je o “copyright”-u, stavljao sam neke video zapise koje valjda nisam smio. Širok je to pojam jer ne znaš šta smiješ stavljati, a šta ne.

Htio sam odustati od svega, ali sam je ponovno napravio i polako krenuo ispočetka, ali isto tako je pala i motivacija za svakodnevno objavljivanje pa trenutno stavljam samo najbitnije objave (po meni).

Vjerujem da bi čitatelji voljeli znati više o tebi pa nam se predstavi. Tko si, odakle dolaziš, kakvi su planovi vezani za stranicu?

Zvone iz Zagreba. Planovi su postojali dok je još bila prva stranica, planirao sam otvoriti neki website i tako pokušati u tom nekome smjeru. Trenutno ih nemam, plan je ostati na FB i ne biti obrisan ovoga puta.

Idemo na teniske teme. Počinje zemljani dio sezone, opet imamo veliki broj tenisača sa prvom ATP titulom u karijeri. Kod tenisačica je situacija da nijedna nije došla dvije titule, šaroliko društvo je osvajalo WTA naslove. Kako ti se čini trenutna sezona?

WTA ne bi znao komentirati niti reći išta pametnoga, mislim da to ni Nostradamus ne bi pogodio niti znao objasniti šta se tamo događa. Što se ATP-a tiče, očekujem svake godine da “iskoče” neki novi mladići, bar što se tiče GS turnira.

Prvi GS koji ne uzme velika trojka, a uzme ga neki novi mladić bi mogao polako mijenjati stvari na samome vrhu.

Nemoguće je da uvijek isti osvajaju i svemu tome mora doći kraj nekada, zanima me baš kako će to izgledati tokom ove godine.

Misliš li da će Rafa Nadal poharati zemlju ili će mu netko pomrsiti račune, recimo Thiem?

O kralju te podloge se ništa drugo i ne očekuje, ali kao što sam gore napisao, svemu mora doći kraj kad-tad. Vidit ćemo sve na zemljanim Mastersima, hoće li opet gaziti sve i koliko će ih osvojiti.

Slažem se da je Thiem taj koji bi trebao biti prijetnja Rafi, pokazao je to i prošle godine kada ga je jedini on pobijedio.

Uz njega bi dodao i Đokovića koji je na zadnja dva turnira u maloj krizi, ali koji je pokazivao ranije u karijeri kako se pobjeđuje Nadal na zemljanim turnirima.

Između ostalog, jedini aktivni tenisač koji je tukao Rafu na RG je upravo on.

Tenisač kojeg ne možeš gledati i tenisač zbog kojeg ostaješ dugo budan?

Sve mogu gledati, iskreno. Nemam pojma kojeg bi izdvojio da ga baš ne mogu gledati, od Čilića nekad “dobijem temperaturu”, zbog dobro znanih padova u igri.

S druge strane obožavam gledati Noleta čiji sam fan i gledam ga u bilo koje vrijeme. Volim tu i gledati “teniske klaune” poput Fabia i Benoita..

Kako ti se čini sezona hrvatskih tenisača i tenisačica?

Ok. Marin je jako loš za sada, ispao iz top 10, zadnjih 5 mečeva samo jedna pobjeda. Nije dobro. Borna odigrao najbolji GS iako ostaje žal za porazom od Pouillea, za četvrtfinale…

Očekujem od njega puno u karijeri, nadam se da će ove sezone ući u top 10 i biti često u završnicama velikih turnira.

Dr. Ivo doktorski, svaka pobjeda je plus, mladiću je tek 40. Od žena bi izdvojio Donnu. Iako je izgubila u Australiji od protivnice od koje nije smjela izgubiti, čini mi se kako njezin tenis ide prema gore i kako bi mogla imati dobre rezultate u nastavku sezone, ali to je naravno WTA.

Valjda će se i Konjuh uspjeti vratiti nakon ozljede na neki veći nivo.

Za kraj razgovora pitanje o novom Davis Cupu. Format je promijenjen, završnica se igra u Madridu. Iz tvojeg kuta gledanja kako ti se to čini i misliš li da imamo šanse obraniti naslov?

Bit će čudno, ne volim kada se mijenja nešto što godinama izgleda isto i trenutno mi ne privlači to uopće neku pažnju.

Veliki broj tenisača je već izjavio kako uopće neće igrati. Pa sad, ne znam, dat ću mu šansu pa mi možda i bude zanimljiv.

Što se tiče obrane naslova, ako bude najjači sastav, sigurno smo među favoritima. Marin i Borna u singlu, Dodig/Pavić/Mektić u parovima, jaki smo.

pratite tennis_hr na instagramu

Teniski kutak

Imaš teniskog znanja i misliš da možeš složiti tekst? Javi nam se.