Pridruži se grupi Teniski kutak

Teniski intervju – Vragolasti tenis

Za naš četvrti intervju pitanja smo servirali za Grgu Dukića. Na prvu možda i ne znate o kome je riječ, ali Grgo je osoba koja se krije iza stranice Vragolasti tenis. Meni osobno, najdraža teniska stranica na Fejsu.

promovirajte teniski klub

1) Zato prvo pitanje glasi; kako ti je pala ideja na pamet za stranicu Vragolasti tenis?

Prije svega, hvala na laskavom uvodu. Pa kako to obično biva, jedan dan ti bude dosadno na poslu, pa si izmisliš još jedan. U to vrijeme bio sam neka vrsta administratora, gdje je količina posla bila vrlo nepredvidljiva, pa je često znalo biti “praznih hodova”.

teniski intervju

Budući da je ispred mene stalno bilo računalo, a ja sam oduvijek volio pisati i komentirati sport, naročito tenis, one thing let to another i eto “Vragolastog”. Naziv mi je došao praktički iste sekunde.

2) Osim stranice, čime se bavi Grgo Dukić?

Osim stranice…Da, imam pravi posao, ako si na to mislio. Radim u školi već 2 godine, magistrirao sam elektrotehniku i uživam u ulozi profesora.

Igram stolni tenis, član sam kluba STK Sinj, a tenis zaigram onako kao Kyrgios, čisto rekreativno. Igram još i nogomet, a od svoje “druge ljubavi” – košarke, morao sam odustati zbog krhkih gležnjeva.

U teniskim krugovima se zasad vrtim dosta stidljivo i nemam namjeru “gurati se” narodu kao neka relevantna ličnost. Mnogo draža mi je “krinka” Vragolastog. No, postoje neka draga poznanstva koje sam ostvario i neke stvari koje ne bih doživio da nije stranice.

Kao npr. suradnja s portalom Tenis news, pa eto u novije vrijeme i s vašim portalom, prijateljstvo s ekipom Nogometnih Ikona, koji me nisu ni znali, a dijelili su moje objave. Takve male stvari me vesele.

Poznajem i mnoge ljude iz eminentnijih medija koji su mi se obratili i nikad ne znam koji je moj sljedeći korak. Poanta je da se ne zamaram previše i samo puštam da sve ide lagano svojim tokom.

vragolasti tenis

3) Jedna od zanimljivih stvari na tvojoj stranici su mi objave pod hashtagom #romantikanedjeljom. Pa se tu mogu pronaći posvete što poznatim, što malo manje poznatim igračima. Odakle dolazi inspiracija i sjećaš li se prve objave pod tim hashtagom?

Ah da. Inspiracija je nepresušna kad nešto voliš. Isto kao što svaki put djevojci koju voliš možeš na drugačiji način iskazati ljubav, tako možeš i respekt prema nekoj teniskoj veličini, koja je u tebi izazivala ili još izaziva neku emociju.

Mislim da je prva bila s Rochusom i Karlovićem u istom kadru, al nisam siguran.

4) Kojeg igrača posebno voliš pratiti pred malim ekranima?

Posebno Wawrinku, jasno. A još su tu Fognini, Tsitsipas, Delpo, Thiem, Federer… Paire i Kyrgios iz očitih razloga. Pa i svi naši, naravno, kad igraju velike mečeve, tu sam posebno nabrijan.

5) Dosta ljudi voli reći kako tenis neće biti isti kada odu Federer, Nadal, Đoković…što misliš hoće li netko od mladih Next Gen zvijezda postati dominantna ličnost ili ćemo u budućnosti imati razdoblje bez dominacije 2-3 igrača?

Meni je posebno drag Tsitsipas, a ima ih barem desetak koji bi mogli postati dominantni ako im se poslože neke stvari. No, ovakva dominacija ove trojice istovremeno nikada nije bila i nikada se neće ponoviti.

6) Zajedno smo pisali najavu Wimbledona, a tada smo svi isticali Marina kao favorita. Kakva su tvoja predviđanja za US Open?

Pa ja ću reći što sam rekao i tada. Kod Marina moramo biti spremni na sve, jer je nevjerojatno nepredvidljiv. Ali, evo vidjeli smo svi protiv Nadala koliko moćan može biti. O predviđanjima za US Open zasad neću, jer još nisam maksimalno na njega fokusiran.

7) Ovo pitanje smo postavili svima kao zadnje, pa ćemo nastaviti tu tradiciju. Uskoro je polufinale Davis Cupa u Zadru. Prolazimo li u još jedno Davis Cup finale?

Ma idemo do kraja, ovo je naša sezona.

pratite tennis_hr na instagramu

Imaš teniskog znanja i misliš da možeš složiti tekst? Javi nam se.